Gezondheidsmarkt

Op zondag 30 maart organiseert het Welzijnsplatform de Gezondheidsmarkt. Verschillende verenigingen en organisaties zorgen voor een infostand, workshops en activiteiten. Op deze feestelijke dag ondertekent het gemeente- en OCMW-bestuur het charter ‘Gezonde Gemeente’. Dit wil zeggen dat Vorselaar zich engageert om werk te maken van een beleid rond gezondheid.

De Gezondheidsmarkt is vrij te bezoeken tussen 14u en 17u. U kunt vrij rondkijken en aansluiten bij activiteiten. Voor een aantal activiteiten moet u wel op voorhand inschrijven. U leest er meer over op onze website.

Tijdens de Gezondheidsmarkt zamelen de Kasteellopers en KWB bruikbare sportschoenen en –sokken in voor Roemenië.

Biometrische reispas

Vanaf 3 maart 2014 worden onze reispassen uitgerust met biometrische gegevens (vingerafdrukken). Hiermee wil de EU de veiligheid van haar burgers en het grondgebied verhogen.

Als u een reispas kreeg vóór de toevoeging van biometrische gegevens startte, dan blijft die nog geldig tijdens de volledige 5 jaar. Heeft u een nieuwe reispas nodig? Lees meer over de (nieuwe) reispas op onze website.

> Info: bevolking@vorselaar.be, 014 50 71 30, www.vorselaar.be

Openbaar onderzoek ‘RUP Kern’

De gemeente heeft samen met IOK een ontwerp 'RUP Kern' opgemaakt dat de ruimtelijke visie voor de volledige woonkern van Vorselaar weergeeft. De gemeenteraad stelde het ontwerp voorlopig vast op 24 februari. Momenteel loopt een openbaar onderzoek (van 7 maart tot en met 5 mei 2014). Tijdens die periode mag u het ontwerp inkijken en kunt u opmerkingen, bezwaren en adviezen indienen.

Op onze website vindt u meer informatie over het openbaar onderzoek en kunt u het ontwerp bekijken. U kunt met uw vragen of voor inzage van het ontwerp ook terecht bij de dienst ruimtelijke ordening.